Virtualisatie is een belangrijke marktontwikkeling en een grote ICT-initiatief, dat kan worden gebruikt in bijna elke organisatie en netwerk – van midden-en kleinbedrijf tot zeer grote ondernemingen, en ook hosting bedrijven en cloud service providers.

Server Virtualisatie

In veel gevallen is het voor de hand liggend om één operating system (OS) te koppelen aan één server. Daarnaast wordt om complicaties te voorkomen ook per applicatie vaak één server toegewezen. Hierdoor wordt de omgeving simpel, veilig en de performance makkelijk beheerbaar (door nieuwe hardware toe te voegen wanneer dit nodig is). Bijkomend nadeel is de enorme overcapaciteit aan servers, de benodigde ruimte voor die servers en kosten.

Met server virtualisatie, worden OS en onderliggende hardware (server) van elkaar gescheiden door een virtuele laag aan te brengen, bekend als de hypervisor. Op deze manier wordt het mogelijk om hetzelfde aantal applicaties te laten werken op een significant kleiner aantal servers. De voordelen van een dergelijke consolidatie liggen voor de hand; een nog beter beheersbaar serverpark en een drastische verlaging van hardware-, energie- en oppervlaktekosten.

Onze specialismen zijn :

  • Citrix XenServer
  • Microsoft Hyper-V
  • VMware ESX

Applicatie Virtualisatie

U wilt uw IT-omgeving beheersbaar houden, zonder grip op de kosten te verliezen? De flexibiliteit van uw IT-infrastructuur zeker stellen, zonder het risico van interrupties? De introductie van applicatie virtualisatie binnen uw organisatie kan de oplossing zijn voor u!

Met applicatie virtualisatie kunt u applicaties lokaal laten werken op uw desktop zonder deze lokaal te installeren. In dit model werken de applicaties dus lokaal en maken gebruik van lokale resources en een aangepaste virtual machine. Dit in tegenstelling tot het model waarbij gebruik gemaakt wordt van een computer waarbij applicaties op een server draaien en alleen gepresenteerd worden op de desktop. Op deze manier combineert applicatie virtualisatie de voordelen van lokaal werken (snelheid, onafhankelijkheid) met het vermijden van interrupties door conflicterende geïnstalleerde applicaties op de lokale desktop.

Doordat applicatievirtualisatie applicaties loskoppelt van elkaar en van het onderliggende lokale operating system(OS), zijn migraties en updates van zowel de applicaties als het OS probleemloos te doen. Tevens laten de gevirtualiseerde applicaties geen onnodige informatie achter, zodat de performance van het systeem optimaal blijft.

Onze specialismen zijn :

  • Microsoft App-V
  • VMware ThinApp

Desktop Virtualisatie (VDI)

Er is momenteel veel belangstelling voor desktop virtualisatie, voornamelijk vanwege de belofte van verbeterde veiligheid, eenvoudig beheer en verhoogde flexibiliteit.

De Total Cost of Ownership (TCO) kan omlaag met desktop virtualisatie, afhankelijk van de software en hardware die je kiest, maar desktop-virtualisatieprojecten vereisen gewoonlijk wel hogere aanvangskosten dan een normale pc-vernieuwingsronde.

Gebruikers krijgen de mogelijkheid meerdere besturingssystemen op hun computer te draaien, en kunnen gehoste desktops benaderen vanaf iedere gewenste locatie en elk apparaat, mits binnen de beperkingen van het netwerk en zolang de hardware dat toestaat.

Desktop-virtualisatiesoftware wordt geleverd door grote bekende leveranciers als o.a. VMware, Citrix, Quest, Microsoft, etc, etc.

Hosted Virtual Desktop (SBC)

Virtualisatie heeft als voordeel dat het eigenschappen als veiligheid en beheersbaarheid van het vroegere mainframe computing, verenigt met de flexibiliteit en het persoonlijke van de PC. Daarom biedt virtualisatie aanwijsbare toegevoegde waarde als het gaat om kosten, veiligheid, stabiliteit van het systeem en licentiebeheer. In het bijzonder als het gaat om grotere organisaties.

Onze specialismen zijn :

  • Citrix XenApp
  • Microsoft Remote Desktop Services (RDS)

Profiel Virtualisatie

Zijn lange inlogtijden en inconsistentie van gebruikersinstellingen tussen werkplekken een ergernis voor gebruikers?
Met profiel virtualisatie behoort dit allemaal tot het verleden!

Het profiel bepaalt de persoonlijke omgeving van gebruikers. Het bevat persoonlijke instellingen zoals bijvoorbeeld favorieten, voorkeuren voor applicaties, handtekening en hoe applicaties connectie maken met het rekencentrum. Om gebruikers vanaf verschillende werkplekken toegang tot hun persoonlijke omgeving te geven, worden deze profielen vaak centraal opgeslagen. Dit noemt men Roaming Profiles.

Onze specialismen zijn :

  • Ivanti AppSense User Personalization
  • Immidio Flex+
  • Ivanti RES Zero Profile Technology